Γέφυρες – Animegaron Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation 2022

Γέφυρες – Animegaron  Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης  για ταινία animation 2022

 

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής soundtracks Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 | 17:00

 

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι γράφουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους

«Αhead» της Ala Nunu

 

Σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ

+ Αγορά Κινουμένων Σχεδίων

 

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους «Ahead» της Ala Nunu, που είναι επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής του Animegaron.

Κάθε χρόνο, ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δημιουργών –νεότερων και όχι μόνο– για την κινηματογραφική μουσική και ακόμα περισσότερο για τις ταινίες animation, που αφήνουν ένα ευρύ πεδίο ελευθερίας, φαντασίας και συνθετικής δημιουργίας. Ο περσινός διαγωνισμός σημείωσε εξαιρετική επιτυχία με περισσότερες από 160 συμμετοχές. Επίσης, οι διακριθέντες φιλοξενήθηκαν στο ελληνικό περίπτερο της ASIFA (Greek Animation Association-Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων) στο Διεθνές Φεστιβάλ Animation του Annecy (Γαλλία), που είναι η σπουδαιότερη κινηματογραφική διοργάνωση κινουμένων σχεδίων σε όλο τον κόσμο.

Στην κριτική επιτροπή, εκτός από τη σκηνοθέτρια του φιλμ «Ahead» Ala Nunu, συμμετέχουν ο Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), ο Γιάννης Λώλης (creative director), ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος (συνθέτης και επικεφαλής της Σειράς Γέφυρες) και η Φώφη Τσεσμελή aka DJ Fo (DJ, δημοσιογράφος).

Η ταινία, επενδυμένη μουσικά από τις 10 καλύτερες συνθέσεις που θα επιλέξει η επιτροπή, θα παρουσιαστεί στα social media του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την ημέρα της διαδικτυακής μετάδοσης των αποτελεσμάτων (Τετάρτη 4 Μαΐου 2022). Από αυτούς τους 10 διαγωνιζόμενους που θα έχει επιλέξει η κριτική επιτροπή, θα αναδειχθούν οι τρεις νικητές του Animegaron, οι οποίοι θα λάβουν χρηματικά βραβεία και θα υποστηριχτούν από ευρύ πλαίσιο δράσεων προβολής. Επίσης, τα soundtracks των 25 διακριθέντων του Διαγωνισμού θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και το κανάλι του Μεγάρου στο YouΤube.

Δείτε την ταινία, βρείτε το έντυπο συμμετοχής και τους όρους του διαγωνισμού στον σύνδεσμο: http://omma.megaron.gr/cinemusic/Main.aspx

Η μουσική θα πρέπει να είναι ενσωματωμένη στη ταινία.

Προθεσμία υποβολής: Παρασκευή 25/2/2022, 17:00 ώρα Ελλάδος Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Πηνελόπη Πατρικιάνου (ppat@megaron.gr, 210 72 82 736).