Γεραπετρίτης: Όλοι έχουμε μια εφήμερη θέση στην πολιτική

Γεραπετρίτης: Όλοι έχουμε μια εφήμερη θέση στην πολιτική

Απαντήσεις έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης για τον ανασχηματισμό και τις αλλαγές που αναμένονται να ανακοινωθούν στο κυβερνητικό σχήμα.

«Όλοι έχουμε μια εφήμερη θέση στην πολιτική», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας μέσω του Alpha 98,9.

Ο πρωθυπουργός θα πάει στη ΔΕΘ με νέα κυβέρνηση; «Δεν έχω τέτοιου τύπο γνώση, είναι μια προνομία του πρωθυπουργού. Εάν και όταν αποφασίσει να κάνει αλλαγή στην κυβέρνηση, θα το δούμε. Εγώ θέλω να σας πως κάτι. Πολλές φορές υπερεκτιμούμε τα πρόσωπα στην πολιτική. Δηλαδή, τα πρόσωπα τα οποία συνθέτουν τον κυβερνητικό μηχανισμό.

Για μένα, αυτό που έχω αποκομίσει, είναι ότι το πιο κρίσιμο από όλα είναι να υπάρχει συγκροτημένα δημόσια πολιτική, την οποία να υπηρετούν τα δημόσια πρόσωπα, ακόμη και ανεξάρτητα από τη θέση την οποία εκάστοτε κατέχουν.

Η αλλαγή η οποία μπορεί να έρθει σε πρόσωπα σε έναν κυβερνητικό μηχανισμό δεν πρέπει να διαταράσσει τη συνέχεια του έργου».

Επισήμανε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης, «που θα υπηρετήσουμε όλοι, ανεξαρτήτων προσώπων, όλοι έχουμε μια εφήμερη θέση στην πολιτική. Θα την υπηρετήσουμε όπως πρέπει και θα λογοδοτήσουμε στον λαό».

«Εγω οραματιζόμουν ένα συγκεκριμένο πράγμα όταν μπήκα στην πολιτική. Να μην εξαρτάται από οποιοδήποτε πρόσωπο η συνέχεια του κράτους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει μια σημαντική αποπροσωποίηση της πολιτικής ζωής.

Εν όψει της ΔΕΘ, ερωτηθείς αν έχει πρόθεση ο πρωθυπουργός να αγγίξει θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, ο κ.Γεραπετρίτης απάντησε: «Ξεκινάμε μια νέα κοινοβουλευτική χρονιά.

Έχουμε μια πολύ γεμάτη μεταρρυθμιστική ατζέντα. Έχω την αίσθηση ότι στο μέτρο που θα μπορέσουμε να ελέγξουμε το ζήτημα της δημόσιας υγείας και της διασποράς του ιού, έχουμε μπροστά μας καλές ειδήσεις που θα έρθουν.

Και σε επίπεδο κοινωνίας, με μια σειρά από πολιτικές, για την ίση μεταχείριση, των ίσων ευκαιριών. Στο επίπεδο της υγείας θα έχουμε την εδραίωση ενός ολοκληρωμένου συστήματος φροντίδας, πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Για το περιβάλλον

Ερωτηθείς για το περιβάλλον και αν υπάρχουν σκέψεις για διάσπαση του συγκεκριμένου υπουργείου από το Ενέργειας, τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι η κλιματική κρίση μας επηρεάζει και τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε συντροφιά με αυτό το νέο περιβάλλον. Είναι ένα ζήτημα οικουμενικό.

Δεν έχει υπάρξει συζήτηση, εξ όσων γνωρίζω, σε ό,τι αφορά τη διάσπαση δομών έτσι ώστε να υπάρχει αόμόνωση (σ.σ.: του υπουργείου Περιβάλλοντος)».

«Κατά την άποψή μου εκείνο το οποίο είναι το πιο κρίσιμο είναι να υπάρξουν συγκροτημένες δημόσιες πολιτικές. Θα ήθελα να επισημάνω με έμφαση ότι έχουν υπάρξει πάρα πολύ μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος που δυστυχώς χάνονται μέσα στον ορυμαγδό των πυρκαγιών», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συγκροτημένη πράσινη ατζέντα, την οποία θα την αποκαλύψουμε. Είναι έργα που έχουν να κάνουν με το φυσικό περιβάλλον και με την πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές», υπογράμμισε.

Τι είπε για τα αναδρομικά

Αναφερόμενος στους ένστολους και τα αναδρομικά, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή απέναντί τους και προανήγγειλε έναν συνολικό σχεδιασμό ενίσχυσής τους.

«Η ελληνική πολιτεία είναι ένα κράτος δικαίου. Σέβεται απολύτως όλες τις δικαστικές αποφάσεις, που αφορούν και τις καταβολές και των αναδρομικών. Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση. Καταλαβαίνω βεβαίως ότι οι ένστολοι, τα Σώματα Ασφαλείας , οι Ένοπλες Δυνάμεις, την τελευταία διετία έχουν υποστεί ένα πολύ μεγάλο βάρος από πολλαπλές κρίσεις, που έχουν να κάνουν με την προστασία των συνόρων, τη διαχείριση του μεταναστευτικού, τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να ενισχυθούν και θα υπάρξει σίγουρα ένας συνολικός σχεδιασμός για την ενίσχυσή τους, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως οφειλή,και σε διαβεβαιώ γι’ αυτό».

πηγη powergame.gr