Κάρπαθος: Γεύσεις & Έθιμα-Ένα βιβλίο-οδηγός για την Καρπάθικη κουζίνα

Κάρπαθος: Γεύσεις & Έθιμα-Ένα βιβλίο-οδηγός για την Καρπάθικη κουζίνα

της Ιωάννας Ζέρβα στο  www.olivemagazine.gr

Η Κάρπαθος είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά που έχω επισκεφθεί. Η άγρια ομορφιά της, και η διττή της φύση που συνδυάζει τη θάλασσα με ορεινά χωριά, την κάνει να ξεχωρίζει. Όμως, τα όμορφα παραδοσιακά χωριά της και οι παρθένες παραλίες της με τα αγριοκάτσικα, δεν είναι τα μοναδικά ατού της Καρπάθου. Γιατί, ίδιο πλούτο και ενδιαφέρον, παρουσιάζει και η κουζίνα της.

Χάρηκα πολύ που σε αυτό το βιβλίο βρήκα κάποια από τα πιάτα που δοκίμασα δύο χρόνια πριν, όταν και βρέθηκα εκεί. Μακαρούνες με τσίκνωση και σπιτική μυζήθρα, κρίταμος τουρσί, τυρί μανούλι, κατσικίσιο μπούτι το οποίο δοκιμάσαμε με μπάμιες και φασολάκια, αλλά και ο ιδιαίτερος τραγανός και μελωμένος Καρπάθικος μπακλαβάς, βρίσκονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, παρέα με άλλες συνταγές που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Η Μαρία Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου, συγγραφέας του βιβλίου «Κάρπαθος: Γεύσεις & Έθιμα», συγκέντρωσε και κατέγραψε μετά από πολυετή έρευνα συνταγές της Καρπάθου που δεν πρέπει να αφήσουμε ο χρόνος να πάρει μαζί του στη λήθη. Εκτός της πλούσιας γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού, θέλησε να ανάδειξη και τη λαογραφική του πλευρά και να φέρει τους αναγνώστες σε επαφή και με τα ήθη και έθιμα του τόπου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκής Διοίκησης Επιχειρήσεων, από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Η συγγραφή ήταν ένα από τα ενδιαφέρονται που της προσέλκυσαν το ενδιαφέρον από τα μικρά της χρόνια. Το «Κάρπαθος: Γεύσεις & Έθιμα» είναι το δεύτερο βιβλίο που εκδίδει.

 

info
Κάρπαθος: Γεύσεις & Έθιμα, Μαρία Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου, σελ. 211. Τιμή: 15 €. Εκδόσεις: iWrite (2020)