Η.Ν. Κάσος: "ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ’21!" Ανοίγουν τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα

Η.Ν. Κάσος: "ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ’21!" Ανοίγουν τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα

ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ’21!

Μ’ ένα θεατρικό έργο που αναδεικνύει τη μεγάλη προσφορά των καπεταναίων της Κάσου στην Επανάσταση του ’21, ανοίγει ο Δήμος του ηρωικού μας νησιού της εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα.

Ο Μάρκος Μαλλιαράκης, ο Θόδωρος Κανταρτζής, ο Νικόλαος Γιούλιος ή Μπουρέκας, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και οι άλλοι ήρωες της Κάσου «ζωντανεύουν» επί σκηνής το Σάββατο 5 Μαϊου, στις 9 μ.μ. στην αυλή του Γυμνασίου Λυκείου του νησιού.

Το έργο έγραψε ο Κασιώτης συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, μετά από πολύχρονη έρευνα στα αρχεία του Ν. Μαυρή και το σκηνοθετεί η Βάνα Πεφάνη.

 

Τα πρόσωπα, οι λαμπρές νίκες, το πάθος για την ελευθερία, η καταστροφή, η αδικία, η ανάγκη για δικαίωση σ’ ένα έργο με τίτλο «Κασιώτες Καπεταναίοι-Οι μεγάλοι Άγνωστοι του ‘21»..

Πρωταγωνιστούν δυο γνωστοί ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης, ο Χρήστος Σαπουντζής και ο Δημήτρης Μαζιώτης και τρεις Κασιώτες που ανέδειξαν το ταλέντο τους μέσα από το Θεατρικό Εργαστήρι Κάσου Γ. Μαρίνος: Η Νικολέτα Σοφίλα, στον ρόλο της Γυναίκας της Κάσου, ο Ηλίας Μαστροπαύλος, ο Γιώργης Ξυδιάρης και οι μουσικοί Νεκτάριος Σταματάκης και Φανούρης Καραγκιουλμές.

Οι άλλοι συντελεστές είναι στα σκηνικά η Ευαγγελία Ασπρά και στις μακέτες η Ποθητή Καμπούρη και η Ευαγγελία Παραλή. Η είσοδος, φυσικά, ελεύθερη.

Σύνθημα μας «Δώσαμε τόσα πολλά, για αν πάρουμε τόσα λίγα», γιατί έφτασε η στιγμή να διεκδικήσουμε περισσότερες σελίδες στην ιστορία και στα σχολικά βιβλία, αλλά και περισσότερη προσοχή της «κεντρικής διοίκησης» στο αύριο του νησιού μας!