Νέο εξαιρετικό αφιέρωμα για την Κάρπαθο στον ιταλικό τύπο!

Νέο εξαιρετικό αφιέρωμα για την Κάρπαθο στον ιταλικό τύπο!

 

 

Ένα νέο ολόδροσο αφιέρωμα έρχεται να προστεθεί αυτές τις ημέρες στην προβολή της Καρπάθου από τον ιταλικό τύπο. Πρόκειται για το ξεχωριστό άρθρο που ετοίμασε η Francesca Spanò για το πολύ γνωστό portal www.ilmessagero.it  με τον ηχηρό υπέρτιτλο “Κάρπαθος Όλα τα νησιά σε ένα!”

Οι περιγραφές της δημοσιογράφου έχουν ποιητική χροιά όμως ταυτόχρονα δίνουν χρηστικές πληροφορίες στον αναγνώστη που ονειρεύεται ένα ταξίδι στην Κάρπαθο.

«Η μυρωδιά του ελίχρυσου  (το φυτό της αιώνιας νεότητας) περνά από κάθε γωνιά της Καρπάθου, υπαινίσσεται ανάμεσα στα χαρακτηριστικά λευκά και γαλάζια σπίτια, στις παραλίες με ψιλή άμμο, τους άγονους λόφους και τις ταβέρνες με θέα το νερό, ιδανικά ζωγραφισμένο από το χέρι ενός ρομαντικού ζωγράφου. Και τότε εδώ είναι η μεγαλύτερη πρόταση: η θάλασσα με κοβάλτιο που αγκαλιάζει το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων, κτυπημένη από τον άνεμο και διάστικτη με θαλάσσια πεύκα που αντιστέκονται στη δύναμή της από την κορυφή απαλών πλαγιών και φαίνεται να παρατηρούν διαρκώς τον ορίζοντα. Οι αποχρώσεις, τα χρώματα και η ιστορία που αναπνέουν παντού, περικλείουν όλη την ομορφιά των ελληνικών νησιών και εδώ μπορείτε πραγματικά να αποσυνδεθείτε από όλα και όλους και να φροντίσετε τον εαυτό σας με μια πλήρη εμβάπτιση στην τοπική φύση». Έτσι ξεκινά το άρθρο της για την Κάρπαθο η Francesca Spanò και είναι σίγουρο ότι καθηλώνει τον αναγνώστη!

Στο αφιέρωμα εκτός από τις στοχευμένες χρηστικές πληροφορίες, υπάρχει ιστορική αναφορά για το νησί και ξεχωρίζουν οι συμβουλές για το τι μπορεί να επισκεφθεί αλλά και τι αξίζει να δει ο επισκέπτης.

Να το ξανα-γράψουμε, δεν πρόκειται για  ένα ακόμη βαρετό copy-paste αφιέρωμα, αλλά για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ψαγμένης δημοσιογράφου και απευθύνεται στον Ιταλό επισκέπτη που φλερτάρει με την ιδέα της Καρπάθου!

Μανώλης Δημελλάς στα Καρπαθιακά Νέα