Θεατρικές παραστάσεις στο Ηρωικό Νησί της Κάσου- «Η γιορτή των παιδιών, τα χαμόγελα των αγγέλων».

Θεατρικές παραστάσεις στο Ηρωικό Νησί της Κάσου- «Η γιορτή των παιδιών, τα χαμόγελα των αγγέλων».

 

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Θείον δώρο οι θεατρικές παραστάσεις του «Λαϊκού Ελληνικού θεάτρου – Ο Θέσπις» στο νησί μας. Όαση πολιτισμού για μας τους Ακρίτες στο τέρμα της άγονης γραμμής του Αιγαίου.

Θεατρικό κείμενο άκρως διδακτικό ιδιαίτερα για τους νέους μας, σε ελεύθερη διασκευή του κλασικού έργου «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου από τον εξαιρετικό ηθοποιό και συγγραφέα Θάνο Ζήκα. Ηχηρό χαστούκι αφύπνισης για τις σημερινές κοινωνίες που έχουν σαν πρότυπο τη δύναμη, τον πλούτο και την ματαιοδοξία. Παγκόσμια συμφέροντα που δυστυχώς γεννούν πολέμους και ανθρώπινες τραγωδίες.

Διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες όπως η βοήθεια στον συνάνθρωπο, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η φιλία κ.α. οι οποίες αναδεικνύονται και περνούν ως μηνύματα με την ζωντανή τέχνη του θεάτρου. Κραυγή αγωνίας από ηθοποιούς, που εκτός από την ψυχαγωγία – η παράσταση έχει άφθονο γέλιο – δίνουν μηνύματα ανθρωπιάς και ανθρώπινου μεγαλείου. Συγκινητικοί και εξαιρετικοί άπαντες. Η θεατρική τέχνη στις καλύτερες στιγμές της.

Είμαστε ευτυχείς διότι φέτος ξεκινάμε τις πολιτιστικές μας δράσεις σχετικά ενωρίς με αρωγό τον δήμαρχό μας, με θεατρικές παραστάσεις για τους νέους. Είναι αλήθεια ότι τους παραμελούμε πολιτιστικά. Καιρός να πούμε όχι στην πολιτιστική πενία. Πολλά εύγε στα νέα παιδιά και όχι μόνον που είδαν τις παραστάσεις. Αποσκευή και ιερή παρακαταθήκη για πάντα στη ψυχή τους.

Θάνο, Παύλο, Χριστόφορε και Άννα σας είμαστε ευγνώμονες.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΔΗΚ

________________________________

Ηλίας Εμμ. Μαστροπαύλος