Το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Γεργατσούλη "Μακαρόνια με...μακαρόνια"

Το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Γεργατσούλη "Μακαρόνια με...μακαρόνια"

Μακαρόνια με… μακαρόνια (μυθιστόρημα), Βασίλης Γεργατσούλης, εκδόσεις 24γραμματα, σελ. 144. 

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε: 

Τι σόι παραμύθια γράφετε στα βιβλία σας οι λαογράφοι; Αφού δεν έχετε απέναντί σας ζωντανούς ακροατές να σας κοιτούν στα μάτια, να κρέμονται απ’ τα χείλη σας, να σας λένε ένα σωρό θαυμαστικά, να κουβεντιάζουν μαζί σας, παραμιλητά θα γράφετε! Η αφήγηση θέλει τζάκι και παρέα. Ούτε το τρεμούλιασμα της φωνής απ’ τη συγκίνηση ούτε το τρίξιμο των δοντιών απ’ τον θυμό ούτε οι γκριμάτσες και τα νεύματα μπορούν να μπουν στο χαρτί. Η αφήγηση θέλει ζωντανούς ανθρώπους, να καβγαδίζουν και να φιλιώνουν. Τα βιβλία είναι νεκρά πράματα.

Δυο λαογράφοι πηγαίνουν σε ένα χωριό για να καταγράψουν παραμύθια. Μια αγράμματη ηλικιωμένη αφηγήτρια, με το αχαλίνωτο χιούμορ της, τους σέρνει σε απρόσμενες κωμικές περιπέτειες, υπερασπιζόμενη τη λαϊκή λογοτεχνία που παλεύει να επιζήσει μέσα στην αστική και τεχνοκρατική κοινωνία μας.

 

Ένα βιβλίο για να γελάσουμε και να προβληματιστούμε! Το μυθιστόρημα «Μακαρόνια με… μακαρόνια» βραβεύτηκε στον 34ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Π.Ε.Λ. 

Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online https://24grammata.com/product/00679/
Μπορείτε, ακόμα, να το παραγγείλετε και τηλεφωνικά 210 612 70 74, αντικαταβολή, κούριερ, παράδοση την επόμενη εργάσιμη (Δωρεάν έξοδα αποστολής για όλη την επικράτεια).
Του ιδίου από τις εκδόσεις 24γράμματα «Πέντε κραυγές» https://24grammata.com/product/00573/

Βιβλία του Βασίλη Γεργατσούλη:

«Η Αναρά» (μυθιστόρημα) – Σύγχρονη εποχή
«Η υστερότοκη» (μυθιστόρημα) – Εντύποις
«Το φάντασμα του Αγησίλαου» (μυθιστόρημα) – Εντύποις
«Πέντε κραυγές» (μυθιστόρημα) – 24 Γράμματα
«Μακαρόνια με… μακαρόνια» – 24 Γράμματα
«Εσύ, αγόρι μου, δε θα μάθεις ποτέ να γράφεις… όμορφες περιλήψεις: 77 μικροδιηγήματα – flash fiction» – Αροθυμία
«Το φάντασμα του Αγησίλαου» (θεατρικό) [μαζί με την Κάτια Κοντεκάκη] – Εντύποις
«Γυμνός και Ελεύθερος» (ποίηση) – Εντύποις
«Καιροί σκεφτικοί. 84 ποιήματα χαϊκού» – 24 Γράμματα
«Ο Μισοκοκοράκος» (λαϊκό παραμύθι) – Ταξιδευτής
«Οι Τραγουδιστάδες» (λαϊκό παραμύθι) – Ταξιδευτής
«Η πρώτη ιπτάμενη γάτα» (παιδικό) – Εντύποις
«Το Τσουκαλάκι, ένα λαϊκό παραμύθι της Καρπάθου» (λαογραφικό) – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καρπάθου
«Η λειτουργικότητα του ανεκδοτολογικού λόγου στην κοινωνία της Καρπάθου: λαογραφικές προεκτάσεις» (λαογραφικό) – Εντύποις

Ο Βασίλης Γεργατσούλης είναι δάσκαλος, φιλόλογος και Διδάκτορας Λαογραφίας Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει επιμεληθεί και προλογίσει πολλά βιβλία. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά. Μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και παραμύθια του βραβεύτηκαν σε δεκάδες πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Εργάζεται ως διευθυντής στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

Μια προσφορά του εκδοτικού οίκου 24 Γράμματα για προμήθεια 3 βιβλίων με έκπτωση 50%.
Εκμεταλλευτείτε την και παραγγείλετε τα 2 μυθιστορήματα του Βασίλη Γεργατσούλη “Μακαρόνια με… μακαρόνια” και “Πέντε κραυγές” (και 1 ακόμα βιβλίο του εκδοτικού οίκου 24 Γράμματα).
Επιλέξτε, τουλάχιστον, τρία (3) βιβλία από το σάιτ των εκδόσεων www.24grammata.com και θα έχετε έκπτωση -50% ( + δωρεάν έξοδα αποστολής και αντικαταβολής για όλη την επικράτεια). Η προσφορά περιλαμβάνει όλα τα βιβλία των εκδόσεων μας (μελέτες, λογοτεχνία, εκπαίδευση), όπως παρουσιάζονται στο eshop www.24grammata.com (γράψτε στις παρατηρήσεις “προσφορά 21”, ανεξάρτητα το πόσο που αναγράφεται, εσείς θα χρεωθείτε το ήμισυ)
Για αποστολή στο εξωτερικό δεν ισχύει η έκπτωση αλλά αποστέλλονται με δωρεάν έξοδα αποστολής σε όλο τον πλανήτη
Η παραγγελία μπορεί να γίνει
α. μέσω του eshop (γράψτε στις παρατηρήσεις “προσφορά 21”, ανεξάρτητα το πόσο που αναγράφεται, εσείς θα χρεωθείτε το ήμισυ
β. τηλεφωνικά (210 612 70 74)
γ. στο massenger (γράφετε: τίτλους, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, προσφορά 21 )
δ. μέιλ (info@24grammata.com, γράφετε: τίτλους, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, προσφορά 21)http://xn--www-2wc9dwcj.24grammata.com/ σελίδα f/bhttps://www.facebook.com/24grammata