Μανώλης Παραγυιός: Για πρώτη φορά τοποθετούνται βυθιζόμενοι κάδοι στην Κάρπαθο!

Μανώλης Παραγυιός: Για πρώτη φορά τοποθετούνται βυθιζόμενοι κάδοι στην Κάρπαθο!

Μία όμορφη εικόνα με περίμενε σήμερα περνώντας από διάφορα σημεία των Πηγαδίων .

Για πρώτη φορά στο Νησί μας τοποθετούνται βυθιζόμενοι κάδοι, σύγχρονης τεχνολογίας, σε σημεία με μεγάλη διέλευση πολιτών και τουριστών .

Αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που διήρκησε περίπου δυόμισι χρόνια .

Ξεκίνησε με την υποβολή αιτήματος ύψους 207.000 ευρώ στο Πράσινο Ταμείο που περιελάμβανε την πλήρη χρηματοδότηση για την προμήθεια και τοποθέτηση 18 βυθιζόμενων κάδων στο τέλος του 2021 .

Τον Ιούλιο του 2022 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και το ποσό πιστώθηκε στον Δήμο μας .

Πραγματοποιήθηκε διεθνής διαγωνισμός , τον Αύγουστο του 2023, και ορίστηκε ανάδοχος για το έργο ο οποίος πλέον τους τοποθετεί .

Οι βυθιζόμενοι κάδοι θα αναβαθμίσουν αισθητικά την εικόνα της πόλης και παράλληλα μας δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον .

Εύχομαι , στα επόμενα χρόνια (όπως ανέλυσα παραπάνω οι δράσεις αυτές χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν σε φάση υλοποίησης ) να εξασφαλιστεί νέα χρηματοδότηση και να πάρουν σειρά μετά τα Πηγάδια, που ως Πρωτεύουσα έχουν προτεραιότητα, τα τουριστικά μέρη με τη μεγάλη επισκεψιμότητα .

Υ.Γ. : Για όσους αναρωτιούνται καλοπροαίρετα… νομίζω ότι ο χρόνος και ο κόπος που ξόδεψα- ξοδέψαμε, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για την δρομολόγηση έργων που υλοποιούνται μετά το πέρας της θητείας μας, μου δίνουν το δικαίωμα να αναφέρομαι σε αυτά δημοσίως .
Για όσους αναρωτιούνται κακοπροαίρετα… θυμίζω ότι τον Οκτώβριο του ’23 επέλεξα να μην συμμετέχω στις Δημοτικές εκλογές, γεγονός που σημαίνει ότι από επιλογή δεν επιτελώ ρόλο ούτε συμπολίτευσης ,ούτε αντιπολίτευσης .
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Όλες οι αντιδράσεις:

Kalliopi Mallofti, Στέλλα Σακελλάκη και 133 ακόμη