Με τη συμμετοχή του συμπατριώτη μας Καθηγητή Μηνά Αλ. Αλεξιάδη παρουσιάστηκε ο 44ος τόμος της Επιστημονικης Επετηρίδας «ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ» της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας

Με τη συμμετοχή του συμπατριώτη μας Καθηγητή Μηνά Αλ. Αλεξιάδη παρουσιάστηκε ο 44ος τόμος της Επιστημονικης Επετηρίδας «ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ» της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας

της αν. καθηγήτριας Ρενάτας Δαλιανούδη

Μια εξαιρετικά συγκινητική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» του ιστορικού κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε ο 44ος τόμος της Επιστημονικης Επετηρίδας «ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ» της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και τιμήθηκε ο Ομότιμος Καθηγητής και Ακαδημαϊκός κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας κ. Μιχάλης Γ. Μερακλής και τον γενικό συντονισμό είχε ο Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας Ε.Κ.Π.Α. και Γενικός Γραμματέας της Ε.Λ.Ε. κ. Μηνάς Αλεξιάδης.

Τον τόμο παρουσίασε με πολλή ευγλωττία ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης, ενώ ο επιμελητής της Επετηρίδας, κ. Γιώργος Κούζας, Επίκουρος Καθηγητής Αστικής Λαογραφίας Ε.Κ.Π.Α., έκανε ιστορική ανασκόπηση των εκδόσεων της Επετηρίδας από το 1919 ως σήμερα.

Τιμητική πλακέτα στον Ομότιμο Καθηγητή και Ακαδημαϊκό κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη πρόσφεραν ο Ομότιμοι Καθηγητές Λαογραφίας κ.κ. Μιχάλης Μερακλής και Μηνάς Αλεξιάδης εκ μέρους της Ε.Λ.Ε., και ο Καθηγητής Λαογραφίας & Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σχεδόν όλα τα μέλη της Λαογραφικής Εταιρείας και Κοινότητας, μεταξύ των οποίων ο κ. Ευάγγελος Αυδίκος, Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας, Παν/μιο Θεσσαλίας, ο κ. Αριστείδης Δουλαβέρας, τ. Αν. Καθηγητής Παν/μιο Πελοποννήσου, η κα Βασιλική Χρυσανθοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας Ε.Κ.Π.Α., η κα Άννα Λυδάκη, Ομ. Καθηγήτρια Λαογραφίας, Πάντειο Παν/μιο, η κα Δέσποινα Δαμιανού, τ. Αν. Καθηγήτρια Λαογραφίας, Δημοκρίτειο Παν/μιο, η κα Ρέα Κακάμπουρα, Αν. Καθηγήτρια Λαογραφίας Ε.Κ.Π.Α., ο κ. Γεώργιος Κατσαδώρος, Αν. Καθηγητής Λαογραφίας, Παν/μιο Αιγαίου, ο κ. Βάλτερ Πούχνερ, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας Ε.Κ.Π.Α., o κ. Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Χημείας Ε.Κ.Π.Α. και Professor Adjucnt στο Yale University, και πλήθος νέων διδακτόρων, υπ. διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Νοιώθω ευγνωμοσύνη για την τιμητική πρόσκληση και χαρά που συνάντησα -μετά από αρκετό καιρό- σεβαστούς Καθηγητές και αγαπητούς συναδέλφους!