Το μυθιστόρημα του Γιώργου Καραγιαννίδη, με πρωταγωνίστρια την Κάρπαθο, παρουσιάστηκε στην Αθήνα (VIDEO)

Το μυθιστόρημα του Γιώργου Καραγιαννίδη, με πρωταγωνίστρια την Κάρπαθο, παρουσιάστηκε στην Αθήνα (VIDEO)

Ο Καρπάθιος Οδυσσέας Λάσκαρης και ο Γερμανός Alfred Eickworth, που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, συναντώνται στην Κάρπαθο το 1943 στη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή τους.

Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία που έγραψε ο Γιώργος Καραγιαννίδης, στην οποία ο έρωτας, η αγάπη και η οικογένεια συγκρούονται με την πολιτική ιδεολογία και την βία, ενώ κυριαρχεί ο αγώνας για την προσωπική ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Τον συγγραφέα αυτού του βιβλίου, με τίτλο “Η καρδιά μου το όπλο σου”, κ. Γιώργο Καραγιαννίδη, τον συναντάμε στους έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακούς και ερευνητές, οι οποίοι εργάζονται σε ελληνικά ΑΕΙ και ερευνητικούς φορείς και περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.938 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς!

Πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής Γιώργος Καραγιαννίδης βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας με 578 δημοσιεύσεις και 18.155 ετεροαναφορές! Πρόκειται για έναν εξαιρετικά φωτισμένο δάσκαλο, έναν άνθρωπο των γραμμάτων.

Η επιλογή του να εμπνευστεί, να ασχοληθεί και να γράψει το πρώτο του μυθιστόρημα με ένα θέμα σχετικό με την Κάρπαθο αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή και ουσιαστική προβολή για το νησί και την ιστορία του.

Στο παρακάτω VIDEO παρακολουθήστε την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στον «Κήπο του Μουσείου» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

 

 

16.2.2023

Καρπαθιακά Νέα