Θα ήθελα να μην φοβάμαι», κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση

Θα ήθελα να μην φοβάμαι», κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ειρήνης Καμαράτου – Γιαλλούση «Θα ήθελα να μην φοβάμαι» (Εκδόσεις: «Σύγχρονη Εποχή») Εικονογράφηση: Ευγενία Γιαλλούση
Θα ήθελα να μη φοβάμαι! – Σύγχρονη Εποχή Εκδοτική ΑΕΒΕ (sep.gr)

Το τέρας δεν είχε φάει ούτε μία καραμέλα. «Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν», σκέφτηκα. «Ή δεν υπάρχει τέρας ή υπάρχει, αλλά δεν τρώει καραμέλες. Μάλλον το δεύτερο πρέπει να συμβαίνει. Υπάρχει τέρας, αλλά δεν τρώει καραμέλες για να μη χαλάσουν τα δόντια του και μετά δεν μπορεί να τρώει τους ανθρώπους.»

Η μικρή Αννούλα φοβάται, όλο φοβάται και η μητέρα της την βοηθάει να νικήσει μόνη της τους φόβους της, στο παιδικό διήγημα της Ειρήνης Γιαλλούση, που εικονογραφεί –στην πρώτη της εμφάνιση στο χώρο του βιβλίου– η Ευγενία Γιαλλούση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ-ΓΙΑΛΛΟΥΣΗ

Η Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση γεννήθηκε στην Κάρπαθο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Δίδαξε αγγλικά και σπούδασε την ιταλική γλώσσα όταν ζούσε στην Ιταλία. Είναι μέλος της ΜΕΝΣΑ, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας για την Προαγωγή της Εκπαίδευσης Δημιουργικών / Χαρισματικών / Ταλαντούχων Παιδιών και Εφήβων του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Το 1999 έκανε την είσοδό της στη λογοτεχνία για μεγάλους με το μυθιστόρημά της Ανοίγματα. Τα έργα της έχουν γίνει θεατρικά από πολλά σχολεία κι έχουν πάρει τιμητικές διακρίσεις.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΓΙΑΛΛΟΥΣΗ

Η Ευγενία Γιαλλούση γεννήθηκε στην Ιταλία και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Είναι φοιτήτρια στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.

Επίσης, σπούδασε Fine Arts στο Middlesex University, αρίστευσε και πήρε την πρώτη υποτροφία για το Master of Arts in Design.

Δίδαξε κι εργάστηκε στο χώρο της ζωγραφικής και του Design.