ΟΛΥΜΠΟΣ - Τιμητική εκδήλωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 - VIDEO

Πραγματοποιήθηκε στην Όλυμπο την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου η προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση που σκοπό είχε να τιμηθεί η 200 επέτειος από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο στη μνήμη των υπέρ πατρίδος και υπέρ Ελευθερίας πεσόντων Ολυμπιτών, χοροστατούντος του εφημερίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ολύμπου Καρπάθου αιδεσιμότατου πρωτοπρεσβυτέρου παπά – Γιάννη Γ. Διακογεωργίου. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων που βρίσκεται στο προαύλειο της καθεδρικής εκκλησίας της Ολύμπου.

Στεφάνια κατέθεσαν οι: α. Ηλίας B. Παπαηλίας, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου β. Νίκος K. Νταής, Δημοτικός Σύμβουλος, Εκπρόσωπος του Δήμου Καρπάθου γ. Γιώργος Κ. Χατζηπαπάς, Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου – Κοινοτικός Σύμβουλος Ολύμπου Καρπάθου δ. Μηνάς Α. Οικονόμος, Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Διαφανίου Καρπάθου παραχώρησε την θέση του στον γυρεώτερο και σεβάσμιο συχωριανό μας Γιώργο Κανάκη 96 ετών ε. Το Δημοτικό & το Νηπιαγωγείο Διαφανίου Καρπάθου.

Εν συνεχεία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον πρώην Πρόεδρο του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου (Π.ΟΡ.Ο.Κ.) Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη, που αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και στη συμμετοχή της Ολύμπου και της Καρπάθου γενικότερα.