Παρεμβάσεις της Επάρχου για την κατάσταση του Αεροδρομίου της Καρπάθου προς τον διοικητή της Υ.Π.Α. κ. Δριτσάκο

Παρεμβάσεις της Επάρχου για την κατάσταση του Αεροδρομίου της Καρπάθου προς τον διοικητή της Υ.Π.Α. κ. Δριτσάκο

Τις σοβαρές δυσκολίες που προκαλούνται στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού κατά τους θερινούς μήνες, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Καρπάθου, και οι οποίες επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην εικόνα τόσο του νησιού όσο και ολόκληρης της χώρας, επεσήμανε με επιστολές της η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου, σε συνέχεια και των προφορικών συστάσεων προς τον κο Δριτσάκο Γεώργιο, Διοικητή Υ.Π.Α.

Στις επιστολές, αναφέρονται λεπτομερώς τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις, οι οποίες θα πρέπει να δοθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, η Έπαρχος αναφέρεται στα εξής προβλήματα:

1. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, ως προς τις συνθήκες υγιεινής και συγκεκριμένα με την καθαριότητα τόσο στις τουαλέτες όσο και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να παρουσιάζει μια εικόνα, η οποία αναμφίβολα δεν αρμόζει στον προορισμό μας.

2. Ο κεντρικός κλιματισμός στο χώρο του αεροδρομίου δε λειτουργεί και  παρ’ όλο που έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά τύπου ντουλάπας,  δεν επαρκούν με αποτέλεσμα τη δυσφορία των επισκεπτών.

3. Χρήζεται  άμεση η επισκευή των πυλώνων φωτισμού της πίστας λόγω έντονης διάβρωσης. Επίσης, η προμήθεια και η αντικατάσταση λαμπτήρων για τον επαρκή φωτισμό του αερολιμένα.

4.Επιτακτική είναι η ανάγκη τοποθέτησης γιατρού στο Διεθνή Αερολιμένα Καρπάθου καθώς και η δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού εντός του αερολιμένα, για την εξυπηρέτηση αυτού.

5.Επίσης, αναφορικά με την υποδομή του χώρου σημαντική είναι η αντικατάσταση-επισκευή των καθισμάτων εξωτερικού χώρου.

6.Σχετικά με την ευκολότερη περιήγηση των επισκεπτών στο χώρο του αεροδρομίου, απαιτείται η τοποθέτηση σήμανσης (π.χ. αναχωρήσεις, αφίξεις, τουαλέτες, κλπ) στην οροφή. Δευτερευόντως, η παροχή wi-fi θα αναβάθμιζε τις υπηρεσίες του.

7.Αποδοτικότερη οργάνωση του χώρου στάθμευσης, για τη διευκόλυνση των επισκεπτών αλλά και των επαγγελματιών του νησιού μας.

Μετά από τηλεφωνικές αλλά και έγγραφες διαμαρτυρίες μας, κατάφεραν να υλοποιηθούν μερικά από τα αιτήματα μας για την σωστή λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Καρπάθου.

Πραγματοποιήθηκε ο ελαιοχρωματισκός εσωτερικά και εξωτερικά του αερολιμένα. Έγινε μερική συντήρηση στις τουαλέτες και επισκευή στον διάδρομο αποσκευών.

Παρ’ όλα αυτά εκκρεμούν ακόμα ουσιαστικές παρεμβάσεις προκειμένου το αεροδρόμιο της Καρπάθου να έχει την εικόνα που αρμόζει σε ένα Διεθνή Αερολίμενα και δη στην κύρια πύλη εισόδου της Καρπάθου.

Η εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα Καρπάθου είναι αδιαπραγμάτευτη και έχουμε όλοι ευθύνη να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, υπερβαίνοντας ακόμα και τον καλύτερό μας εαυτό!

Δελτίο Τύπου

24.2.2023

Καρπαθιακά Νέα