Ο προϊστάμενος Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου δίνει απαντήσεις για την καθαριότητα στο νησί

Ο προϊστάμενος Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου δίνει απαντήσεις για την καθαριότητα στο νησί

Η άποψη σας σεβαστή. Δεν νομίζω όμως να σας είπε κάποιος ότι η αποκομιδή αστικών απορριμμάτων και όχι μόνο, στην Κάρπαθο είναι αγγελικά πλασμένη. Στην Κάρπαθο όπως και στα περισσότερα νησιά αλλά και Μεγαλουπόλης το σύστημα στην καθαριότητα λειτουργεί με το σύστημα της Γαλέρας.

Όπως συμβαίνει ευρέως στο Δημόσιο, τα τελευταία χρόνια, πολλοί εργαζόμενοι, έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης χωρίς να προσλαμβάνονται νέοι για την στελέχωση των υπηρεσιών. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι, καλούνται να αναλάβουν το φόρτο της εργασίας, και αυτών που έφυγαν, με ότι αυτό συνεπάγεται στην υγεία και στην αξιοπρέπειά τους.

Αν λοιπόν δεν γίνουν εκ νέου μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα τα προβλήματα αυτά όχι μόνο θα υπάρχουν αλλά θα έχουν αυξητική τάση.

Όσο για το αν είμαστε σε πόλεμο καθημερινά ή όχι εμείς οι εργαζόμενοι?

Επιτρέψτε  μου να έχω άποψη. Ναι είμαστε καθημερινά σε πόλεμο με τις παθογένειες του συστήματος. ΛΎΣΗ προτείνει το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου και ο Δήμαρχος Καρπάθου!

Ποια είναι? Μίσθωση απορριμματοφόρων 4 νέων απορριμματοφόρων + 1 πλυντηρίου κάδων με λιζιγκ, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου.

Κανείς δεν είπε ότι υπάρχει μαγικό ραβδί και όλα γίνονται τέλεια. Τουλαχιστον εμείς οι εργαζόμενοι προσπαθούμε και δεν τα παρατάμε, γιατί θεωρούμε την εργασία μας ως το τελευταίο προπύργιο αντίστασης σε ότι συμβαίνει σ’αυτό το νησί τα τελευταία χρόνια!

Για ποια δομή και οργάνωση μιλάμε όταν στην καθαριότητα εργάζονται 6 μόνιμοι υπάλληλοι?

Επίσης έχετε λανθασμένη εντύπωση αν νομίζετε ότι δεν έγιναν προσπάθειες για να έρθουν απορριμματοφόρα και ιδιώτης.Προσπαθεια έγινε αλλά όπως είπα και πριν υπάρχουν και οι παθογένειες του συστήματος που εμείς ως εργαζόμενοι δεν μπορέσαμε να λύσουμε.

Αν μπορέσει κάποιος άλλος θα το δείξει η ιστορία σύντομα. Εμείς πάντως ελπίζουμε….. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ιωάννης Φωκάς Σακελλιάδης

16.6.2023

Καρπαθιακά Νέα