Η Κάρπαθος αγκάλιασε το 11ο Διεπιστημονικό Συνέδριο της ΕΠΕΤΑΔ

Η Κάρπαθος αγκάλιασε το 11ο Διεπιστημονικό Συνέδριο της ΕΠΕΤΑΔ

Στην φιλόξενη Κάρπαθο πραγματοποιήθηκε αισίως το 11ο Διεπιστημονικό Συνέδριο«Τουρισμός – Πολιτισμός – Παράδοση & οι νέες Τεχνολογίες-Τάσεις μετά την περίοδο κρίσης» το οποίο διοργάνωσε η ΕΠΕΤΑΔ σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, την Δευτέρα 28 Ιουνίου και την Τρίτη 29 Ιουνίου2021 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την συνδιοργάνωση του Καρπαθιακού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας του Δήμου Καρπάθου και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Καρπάθου.

Με την παρουσία πολιτικών και τοπικών αρχών, διακεκριμένων ακαδημαϊκών, ειδικευμένων μελών της επιστημονικής κοινότητας, δημοσιογράφων κι επαγγελματιών της επικοινωνίας και του Τουρισμού πραγματοποιήθηκαν και τις δύο ημέρες του συνεδρίου παραγωγικές ομιλίες και εισηγήσεις που ανέλυσαν και ανάδειξαν σημαντικά ζητήματα για την Τουριστική Ανάπτυξη και τις τελευταίες εξελίξεις στον Τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα και διεθνώς.

Τι εργασίες του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην Υπουργός Μάνος Κόνσολας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο δήμαρχος Καρπάθου και οικοδεσπότης Ιωάννης Νισσύριος, η Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου ενώ τον χαιρετισμό του απέστειλε ο Καρπάθιος Υπουργός Επικρατείας, καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης (Διαβάστε εδώ τον χαιρετισμό). Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Πρόεδρος της ΕΠΕΤΑΔ, καθηγήτρια ΑΠΘ Τέσσα Δουλκέρη ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα η Πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ [Καρπαθιακού Οργανισμού Παιδείας Αθλητισμού Παιδείας] Ρηγοπούλα-Καλή Φιλιππούση, ο Προέδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Νίκος Λύκου, Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Παραρτήματος του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Ηλίας Βασιλαράς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου Δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός, καθηγητής Μάνος Κόνσολας χαιρετίζει τις εργασίες του 11ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου της Καρπάθου
Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Νισσύριος απευθύνει χαιρετισμό στο 11ο Διεπιστημονικό Συνέδριο
Η Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Καλλιόπη Νικολαϊδου χαιρετίζει τις εργασίες του Συνεδρίου
Η πρόεδρος της ΕΠΕΤΑΔ καθηγήτρια ΑΠΘ Τέσσα Δουλκέρη κηρύσσει την έναρξη των εργασιών του 11ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου
Η πρόεδρος του ΚΟΑΠ Ρηγοπούλα-Καλή Φιλιππούση
Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Παραρτήματος του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Ηλίας Εμ. Βασιλαράς.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΤ Γιώργος Κουκουλίατας χαιρετίζει τις εργασίες του Συνεδρίου
Ο δημοσιογράφος και ταμίας της ΕΠΕΤΑΔ Δημήτρης Γκαρτζώνης συντονίζει ως τελετάρχης τις εργασίες του Συνεδρίου

Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν ως εξής:

Δευτέρα, 28 Ιουνίου

Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ»

Συντονίζει: Τέσσα Δουλκέρη

1. Ισμήνη Κριάρη, Πρώην Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου- Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης- «Πολιτισμός και Τουρισμός. Η περίπτωση της Δωδεκανήσου»

Η καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην Πρύτανης Ισμήνη Κριάρη

2. Δημήτρης Χαραλάμπης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης- «Επικοινωνία, Πολιτική και Τουρισμός σε περιόδους κρίσης»

Ο καθηγητής Δημήτρης Χαραλάμπης

Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ»

Συντονίζει: Γιώργος Κουκουλιάτας

1. Θωμάς Γιάγκογλου [διαδικτυακά], Senior Lector of Communication of the Arts του Παν/μιου Λονδίνου- «Αναγεννητικός τουρισμός, Μια νέα τάση στον τουρισμό»

Ο Senior Lector του University of the Arts του Λονδίνου Θωμάς Γιάγκογλου, εισήγηση μέσω video

2. Δημήτρης Γκαρτζώνης Δημοσιογράφος, Υπ. Διδάκτορας Παντείου Παν/μιου, Γιώργος Παπούλιας, Πολιτικός Επιστήμονας, Δημοσιογράφος, Γεν. Γραμματέας της ΕΣΕΤ, Γιώργος Κουλουράς Δημοσιογράφος, Ρίτσι Τσακούμη, Δημοσιογράφος – «Νέα μέσα/ Νέες τάσεις και τουρισμός»

Η Ρίτσι Τσιακούμη μέσω video
Ο Γιώργος Παπούλιας σε κοινή εισήγηση με τον Δημήτρη Γκαρτζώνη (αριστερά) και τον Γιώργο Κουλουρά (δεξιά)
Ο Δημήτρης Γκαρτζώνης
Ο Γιώργος Κουλουράς στο βήμα του Συνεδρίου

3. Βασιλική Θεολόγη, Δρ του Δημοκρίτειου Παν/μίου, Ειδική Επιστήμων του ΔΠΘ,Νομικές συνέπειες στον Τουρισμό μετα την πανδημία.

Η Δρ Βασιλική Θεολόγη με μια εμπεριστατωμένη εισήγηση

Τρίτη, 29 Ιουνίου

Γ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ»

Συντονίζει: Άννα Καραμάνου

1. Ιωάννα Μάστορα, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Βιοηθικής ΕΚΠΑ, Άννα Νικολαΐδη, Υπ. Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ [διαδικτυακά] – «Η επίδραση της μουσικής στον πολιτιστικό τουρισμό της Καρπάθου»

Η Αννα Νικολαϊδη, εισήγηση μέσω video
Η Ιωάννα Μάστορα επίσης μέσω video

2. Ιφιγένεια Παραστατίδου, Δικηγόρος-«Λαογραφικά έθιμα στη Κάρπαθο ως πόλος έλξης του Τουρισμού»

Η δικηγόρος Ιφιγένεια Παραστατίδου

3. Ελένη Γκίνη, ,Δρ του ΕΚΠΑ, Διδάσκουσα Θεατρολογίας στο Ανοικτό Παν/μιο Κύπρου – «Όψεις Θεάτρου στη Κάρπαθο»

Η Δρ Ελένη Γκίνη

4. Παναγιώτης Αλεξιάδης, Φιλόλογος, Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Λαογραφίας του ΕΚΠΑ – «Λαϊκός Πολιτισμός της Καρπάθου»

Δ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ»

1. Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου [διαδικτυακα], Καθηγήτρια Πληροφορικής και Τεχνολογίες για Πράσινες Περιφερειακές πολιτικές του Α.Π.Θ. – «Τεχνολογικές Εφαρμογές: μελλοντικές προσεγγίσεις στην τουριστική ανάπτυξη»

Η καθηγήτρια Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου με εισήγηση μέσω video

2. Άννα Καραμάνου, Δρ Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ, Πρώην Ευρωβουλευτής-Πρόεδρος Επιτροπής FEMM– «Ο Ηγετικός ρόλος των γυναικών στον τουρισμό. Η περίπτωση της Καρπάθου»

Η κυρία Άννα Καραμάνου

3. Τέσσα Δουλκέρη, Καθηγήτρια Επικοινωνίας του Α.Π.Θ, Πρόεδρος της Ε.ΠΕ.Τ.Α.Δ.- «Το μέλλον του τουρισμού»

Η Πρόεδρος της ΕΠΕΤΑΔ, της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, καθηγήτρια ΑΠΘ Τεσσα Δουλκερη (φωτο: Καρπαθιακα Νεα)

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε συζήτηση καθώς και επίδειξη παραδοσιακών χορών από παραδοσιακό συγκρότημα της Καρπάθου το οποίο καταχειροκροτήθηκε.

«Οικογενειακή – Αναμνηστική φωτογραφία των Συνέδρων με τον δήμαρχο Καρπάθου κ. Νισσύριο

πηγη www.epedita.wordpress.gr