ΣΚΑΚΙ στην Κάρπαθο: Διοργάνωση θερινού πρωταθλήματος, "Εμμανουήλ Παναγιώτου" 17.8.2023

ΣΚΑΚΙ στην Κάρπαθο: Διοργάνωση θερινού πρωταθλήματος, "Εμμανουήλ Παναγιώτου" 17.8.2023

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπάθου ανακοινώνει την διοργάνωση του θερινού μας πρωταθλήματος, “Εμμανουήλ Παναγιώτου”.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. και θα είναι 5 γύρων, χρόνου σκέψης 10 λεπτών + 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση (τύπος rapid). Στους νικητές θα δoθούν και χρηματικά έπαθλα, μέρος των οποίων καλύπτεται από την οικογένεια του κου Παναγιώτου.

Για την δήλωση της συμμετοχής τους, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι και την Τετάρτη, 16 Αυγούστου.

Επίσης, μετά την επιτυχία των Βιτωρούλη Εμμανουήλ, Λούπη Ιωάννη και Σακελλιάδη Φωτεινής να αναγνωριστούν ως διαιτητές υψηλής κατηγορίας στην παράλληλη δράση του παγκοσμίου πρωταθλήματος όπου συμμετείχαμε, το φετινό πρωτάθλημα “Εμμανουήλ Παναγιώτου”, είναι και το τελευταίο που διοργανώνεται σε τοπικό επίπεδο.

Πλέον, με την μαγιά των διαιτητών που διαθέτουμε και τις εργασίες μας ,που προχώρησαν με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από το επόμενο έτος το πρωτάθλημα “Εμμανουήλ Παναγιώτου” θα είναι διεθνές, ενώνοντας σκακιστές από όλο τον κόσμο στην Κάρπαθο.

Φυσικά, η διοργάνωση σε ετήσια βάση ενός διεθνούς πρωταθλήματος στο νησί μας θα έχει μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη των αθλητών του ομίλου μας, αλλά και του αθλητισμού της Καρπάθου γενικότερα, αφού πάντοτε η ανάπτυξη ενός αθλητικού κλάδου μίας περιοχής φαίνεται συνήθως να “συμπαρασείρει” και άλλα αθλήματα. Επίσης, ένα διεθνές πρωτάθλημα έχει και οικονομικά οφέλη στον τόπο διεξαγωγής του, με έσοδα που πηγαίνουν άμεσα στις τοπικές επιχειρήσεις.

***

Ο κύριος Εμμανουήλ Παναγιώτου ήταν ο δεύτερος Καρπάθιος που γνώρισε το σκάκι και υπήρξε πρωτεργάτης στην διάδοσή του. Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι και τον θάνατό του.

10.8.2023

Καρπαθιακά Νέα