Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το χριστουγεννιάτικο πρωτάθλημα του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το χριστουγεννιάτικο πρωτάθλημα του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου


Ολοκληρώθηκε χθες το χριστουγεννιάτικο πρωτάθλημά μας, στο οποίο επιχειρήσαμε, δοκιμαστικά, να αναμεταδόσουμε ζωντανά τις έξι πρώτες παρτίδες. Ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την διοργάνωση του πρώτου παγκόσμιου σκακιστικού πρωταθλήματος Καρπάθου -το οποίο θα ανακοινώσουμε σύντομα- και τα καταφέραμε με απόλυτη επιτυχία!

Μάλιστα, δεχθήκαμε και συγχαρητήρια από διακεκριμένο διοργανωτή κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος για την γρήγορη εναλλαγή των γύρων!
Η ζωντανή κάλυψη των παρτίδων κράτησε το ενδιαφέρον των γονιών οι οποίοι παρακολουθούσαν από το σπίτι και συζητούσαν τις παρτίδες με τα παιδιά όταν εκείνα επέστρεφαν. Εξάλλου, οι παρτίδες αναμεταδίδονταν μέσω πλατφόρμας που επιτρέπει στους θεατές να γνωρίζουν ποιος σκακιστής έχει το πλεονέκτημα και ποιον δρόμο προτείνουν οι υπολογιστές ώστε να αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα ή για να προβάλουμε την σθεναρότερη άμυνα!
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή των αθλητών έγινε δεκτή με πολύ αυστηρά κριτήρια, αφού μπορούσαν να προσέλθουν μονάχα με χαρτί γιατρού ή φαρμακοποιού, το οποίο να επιβεβαιώνει ότι έχουν υποβληθεί σε rapid test, το οποίο ήταν αρνητικό. Φυσικά, και κατά την διάρκεια των αγώνων τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όσον αφορά αποστάσεις, μάσκες, χρήση αντισηπτικών πριν και μετά τις παρτίδες κ.τ.λ.
Μάλιστα, λόγω των αυστηρών μέτρων δεν είχαμε γονείς στην τελετή λήξης, έτσι δεν έχουμε αυτή την φορά φωτογραφίες από τους αγώνες να μοιραστούμε αλλά δίνουμε φωτογραφίες από περασμένα μαθήματα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για το αθλητικό πνεύμα και πρέπει να τονίσω το γεγονός που παρατηρώ πάντα με μεγάλη χαρά, τα παιδιά να αργούν να προσέλθουν για την απονομή των μεταλλίων όταν τελειώσουμε τους αγώνες, αλλά συνεχίζουν να παίζουν μεταξύ τους φιλικές παρτίδες! Πράγμα που δείχνει ότι αγαπούν το σκάκι και την συγκίνηση της μάχης και όχι τα μετάλλια και τα κύπελλα, στα οποία στεκόμαστε εμείς οι μεγάλοι!