Τελευταίο μάθημα (;) για το δημοτικό σχολείο Διαφανίου Καρπάθου από τον Γιάννη Χατζηβασίλη (VIDEO)

Τελευταίο μάθημα (;) για το δημοτικό σχολείο Διαφανίου Καρπάθου από τον Γιάννη Χατζηβασίλη (VIDEO)

 

Στις 29 Ιουνίου 2023 στο δημοτικό σχολείο Διαφανίου έγινε το τελευταίο <<μάθημα>>! Ήταν η αποχαιρετιστήρια συνάντηση της πετυχημένης εκπαιδευτικού διευθύντριας του σχολείου Θεοδώρας Κουκουρίκου, με τους δύο μαθητές Βασίλη Ν. Κανάκη και Μαρίνο Ε. Αντωνάκη.

γράφει ο Γιάννης Χατζηβασίλης

Τα παιδιά έπαιξαν με χρωματιστές μπάλες από αλεύρι και νεροπολεμο και η δασκάλα τους, μας μίλησε για τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες της με τα παιδιά της σχολική χρονιά που πέρασε και για το αίσθημα του αποχωρισμού Θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε το τελευταίο <<μάθημα>> με το τι ακριβώς συμβολίζει αυτό το σχολείο που κάναμε με τα από τα αδέρφια μου Αντώνη και Μανώλη, στην πρώτη φάση το 1994 που ζούσε ο πατέρας μας και η δεύτερη το 2008.

Για πρώτη φορά από τότε που έγινε το σχολείο έγινε η εξήγηση το τι συμβολίζει η κάθε εικόνα! Αφού  έχουν μείνει μόνο οι δύο μαθητές και πολύ καλά ξέρουμε πως λειτουργεί το κράτος μας, δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα ξανανοίξει πια… και για αυτό του έδωσα το όνομα “το τελευταίο μάθημα”.

Το σχολείο του Διαφανίου έχει αυτή την ιδιότητα, γιατί πάντα! Αν και κλειστό, να μαθαίνεις από αυτό! Το έχουν ονομάσει ως το ωραιότερο σχολείο της Ελλάδος.

Αυτό τιμά ιδιαίτερα την λαϊκή τέχνη, που με τόσο ευλάβεια τηρούμε εδώ στην άκρη της πατρίδας μας. Ευχόμαστε στην Θεοδώρα Κουκουρίκου ότι καλύτερο και σύντομα να την ξαναδούμε στο σχολείο που τόσο πολύ αγάπησε , όπως μας είπε. Και στα παιδιά τον Βασίλη και τον Μαρίνο, να έχουν καλή σταδιοδρομία και γρήγορα το σχολείο να ξανά λειτουργήσει, μετά από μία χρονιά, όπως λένε που θα μείνει κλειστό…

2.7.2023

Καρπαθιακά Νέα