Μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Βωλαδα της Καρπάθου

Μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Βωλαδα της Καρπάθου

Παρουσία 130 και πλέον ατόμων ανάμεσά τους του Πατέρα Επιφάνιου Χριστοδουλάκη, του Πατέρα Δημήτριου Σκαρβελάκη, της κας. Επάρχου Καρπάθου & Η.Ν Κάσου κα. Καλλιόπη Νικολαΐδου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μανωλάκη Μιχάλη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βωλάδος κ. Λυτού Ιωάννη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Απερίου κ. Παππά Γιώργου, καθώς και τους εκπροσώπους τοπικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε από τον Α.Σ Απόλλων Βωλάδος το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση στο σχολείο του χωριού!

Εκεί οι μικροί μαθητές του τμήματος Καρπάθικου Τραγουδιού & Χορού, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρόοδό τους μετά από τα μαθήματα που πραγματοποίησαν όλο το χειμώνα υπό τις οδηγίες της υπεύθυνης του τμήματος κα. Ειρήνης Γεργατσούλη Παππά.

Την εκδήλωση παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία η Φιλόλογος κα. Βασιλία Βασιλαράκη η οποία αφού έκανε ένα χαιρετισμό έδωσε πρώτα τον λόγο στον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Πέτρο Βαρδαούλη. Στην συνέχεια η κα. Έπαρχος Καρπάθου & Η.Ν Κάσου κα. Καλλιόπη Νικολαΐδου πήρε το λόγο και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια.

Τις ομιλίες έκλεισαν η κα. Μαρία Οικονομίδη εκ μέρους του Συλλόγου Βωλαδιωτών Αθήνας «Η Παναγία η Πλαγιά» και η κα. Σοφία Κουτσού εκ μέρους του Συλλόγου Βωλαδιωτών Αμερικής «Άγιοι Ανάργυροι». Τα 27 παιδιά υπό την καθοδήγηση πάντα της δασκάλας τους, τραγούδησαν με διάφορους σκοπούς μαντινάδες και παραδοσιακά Καρπάθικα τραγούδια!

Στην λύρα τα συνόδευε ο κ. Χαροκόπος Αντώνης, στα λαούτα ο κ. Βασιλειώτης Χρόνης και ο κ. Γεργατσουλης Μανώλης και στην Τσαμπούνα ο κ. Κρητσιώτης Μανώλης.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μια συμβολική κίνηση, αφού στην έξοδο των μικρών παιδιών που χόρευαν, μπήκε το υπό δημιουργία χορευτικό τμήμα ενηλίκων Βωλάδος αποτελούμενο από 10 άτομα! Ο Α.Σ Απόλλων Βωλάδος τίμησε με πλακέτα την κα. Ειρήνη Γεργατσούλη Παππά για την αφιλοκερδή προσφορά της στην διατήρηση της παραδοσιακής μας κληρονομιάς!

Η κυρία Ειρηνη από την μεριά της ανταπέδωσε το ευχαριστώ λέγοντας ότι αυτό που κάνει το κάνει πάντα με αγάπη για τα παιδιά και την παράδοση του τόπου!

Παράλληλα δήλωσε δημόσια ότι ανανεώνει την συνεργασία της με τον Α.Σ Απόλλων Βωλάδος για ακόμη μια χρονιά η οποία σκοπό θα έχει να ανεβάσει ακόμη ψηλότερα τον πήχη σε όλα τα επίπεδα!

Ταυτόχρονα ο Α.Σ Απόλλων Βωλάδος τίμησε με πλακέτα και τον λυράρη κ. Χαροκόπο Αντώνη για την προσφορά του στο σύλλογο. Τέλος όλα τα παιδιά έλαβαν τον έπαινο συμμετοχής από τον σύλλογο δια χειρός Πατέρα Επιφάνιου καθώς και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο για το κάθε παιδί!

Η εκδήλωση έκλεισε με χορό και πλούσια κεράσματα για όλους! Ο συλλογος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά:

Όλες τις μαμάδες που έτρεξαν να βοηθήσουν στην εκδήλωση καθώς και για τα κεράσματά τους, όλους τους οργανοπαίχτες και τους χορευτές που αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην εκδήλωση, όλους τους εθελοντές που βοήθησαν και ιδιαιτέρως τον κ. Οικονομίδη Γιώργο, την κα. Χριστοδουλάκη Φωτεινή για την δωρεά όλων των λουλουδιών και τις ανθοδέσμες και τέλος τον κ. Γιάννη Μανωλακη για την δωρεά 1.000€ προς τις ανάγκες του συλλόγου!

Ανακοίνωση του Αθλητικού Συλλόγου Απόλλων Βωλαδος

28.6.2023

Καρπαθιακα Νέα