Χαιρετισμός Αντιπρ. Κοιν. Συμβουλίου Ολύμπου Γιώργου Κ. Χατζηπαπά στο Συνέδριο "ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"

Χαιρετισμός Αντιπρ. Κοιν. Συμβουλίου Ολύμπου Γιώργου Κ. Χατζηπαπά στο Συνέδριο "ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"

 

“ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ”

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝ. ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ

 Όλυμπος Καρπάθου,

Κυριακή, 31/7/2022

Αιδεσιμότατε, κ.κ. Σύνεδροι,

κ. Εκπρόσωπε της Επάρχου Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου,    κ.κ.  Κοινοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων και των λοιπών Φορέων,

Αγαπητές συμμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

Σας καλωσορίζουμε στην κοσμοξάκουστη Όλυμπο, την Ιστορική Έδρα του Ενιαίου Δήμου Καρπάθου, την ανακηρυγμένη “Πόλη του ζώντος λαϊκού πολιτισμού της Δωδεκανήσου”.

Με πολλή συγκίνηση φιλοξενούμε την τρίτη ημερίδα του Συνεδρίου του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου “ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ” που επεκτείνει με θετικό τρόπο την εύστοχη πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου να τιμήσει και στο νησί μας την 100η επέτειο από την ολοκλήρωση της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ο τόπος μας και οι ανθρωποί του συνδέθηκαν στενά με τα αγιασμένα χώματα της Μικρασιατικής χερσονήσου και οι αναμνήσεις από τους τόπους αυτούς πλανώνται μέχρι σήμερα πάνω από τους οικισμούς της Κοινότητάς μας. Είναι βέβαιο ότι η στενή αυτή σχέση της Ολύμπου αλλά και ολόκληρης της Καρπάθου με την Ελληνική Ανατολή θα ξαναζωντανέψει μέσα από τις συγκροτημένες εισηγήσεις των καθ΄ όλα σεβαστών συνέδρων.

Κύριοι Σύνεδροι, λόγω της πραγματοποιούμενης αυτή την ώρα Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου, επιφορτίστηκα με το καθήκον να εκπροσωπήσω, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου, τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Ηλία Βασ. Παπαηλία, του οποίου και σας μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό.

Ευχόμαστε από καρδιάς να ευοδωθούν με τον καλύτερο τρόπο οι στόχοι του Συνεδρίου σας, που θα πλουτίσουν αδιαμφισβήτητα τις γνώσεις μας για την Κάρπαθο του παρελθόντος.