Ο Γιάννης Χατζηβασίλης κάνει μια στάση στο Απέρι και γνωρίζει τον Μανώλη Εργάκη (VIDEO)

Πριν τρία χρόνια, Οκτώβρης 2018, μαζί με τον καλό μου φίλο Μηνά Η. Λεντή πηγαίνοντας στα Πηγάδια με το αυτοκίνητο του, σταματήσαμε στην είσοδο του Απερίου, από μια ωραία εικόνα που είδαμε, ένα κύριο να παίζει τη λύρα του. Σταματήσαμε και ήταν ευκαιρία να γνωρίσω και εγώ, αφού σύστησε Μηνάς, αυτόν τον ευγενικό κύριο. Ήταν ο Μανώλης Εργάκης, που ασχολείται με την ποιμενική και βέβαια ένας πολύ καλός οργανοπαίχτες. Μου άρεσε αυτές οι στιγμές της συνάντησης μας και θα θελα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Εχουμε μεγαλώσει με αυτούς τους ανθρώπους, με αυτήν την ευγένεια ψυχής που έχουν! Αυτοί οι κύριοι, που τους αποκαλώ Άρχοντες της παράδοσης μας, πάντα αφήνουν πίσω κάτι από τα χνάρια τους.

Ας είναι καλά λοιπόν ο Μανώλης να παίζει τη λύρα του, εκεί στο πανέμορφο χωριό στο Απέρι Καρπάθου. Τον ευχαριστώ που μας χάρισε αυτήν την μουσική παρένθεση από το ταξίδι μας στα Πηγάδια, όπως θερμές ευχαριστίες και στον Μηνά τον Λεντή, που είχε την υπομονή και την διάθεση να σταματήσει και να γίνει αυτό το μικρό αφιέρωμα στον Μανώλη.