” Στη σκιά του ποιητή “ Του Βασίλη Διακοβασίλη

” Στη σκιά του ποιητή “ Του Βασίλη Διακοβασίλη
της Καλλιόπης Γακουμή στο www.vivlionorizontes.com
 
Σε µια ερηµική παραλία της ακριτικής Καρπάθου βρίσκεται νεκρός ο µεγάλος ποιητής των ελληνικών γραµµάτων, Κωνσταντίνος Καρδιανός.

Τα ευρήµατα δείχνουν ότι ο θάνατός του ήταν αποφασισµένος από τον ίδιο. Ο δηµοσιογράφος Νίκος Μιχαηλίδης θεωρεί ότι του δίνεται µια θαυµάσια ευκαιρία να ικανοποιήσει το όνειρό του: να γράψει ένα βιβλίο µε θέµα την άγνωστη ζωή του Καρδιανού.

Στην προσπάθειά του αυτή συµπλέκονται δύο γυναίκες µε καταγωγή από το νησί της Καρπάθου: η επίσης γνωστή ποιήτρια Νιόβη Μελασσιανού, για χρόνια πιστή σύντροφος του Καρδιανού, η οποία κάποια στιγµή τον εγκαταλείπει και ζει πια βασανιζόµενη από αναπάντητα ερωτήµατα για την πορεία της ζωής της, και η φιλόλογος καθηγήτρια Μαρίνα Αναγνωστάκη, η οποία επιτέλους θα σπάσει τα δεσµά που τη δένουν µε τα σκληρά ήθη του νησιού της καταγωγής της.

Σε ποιο ερώτηµα προσπαθεί να απαντήσει ο Καρδιανός λίγο πριν το τέλος της ζωής του και γιατί η Μελασσιανού δεν τον έχει συγχωρέσει; Η Μαρίνα Αναγνωστάκη θα κατορθώσει να υπερβεί τη µέχρι τότε ζωή της και να αποδεχθεί την καινούρια πραγµατικότητα που ζει;

Ένα µυθιστόρηµα για την ανεξέλεγκτη πορεία της ζωής των ανθρώπων, πέρα από τα νεανικά όνειρα του καθενός.

***

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα.. 

Ο Βασίλειος Διακοβασίλης γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1962. Σε ηλικία οκτώ ετών µετακοµίζει µαζί την οικογένειά του στην Κάρπαθο, ένα νησί του Αιγαίου, τόπο καταγωγής των γονιών του. Εκεί τελειώνει το δηµοτικό, το γυµνάσιο και το λύκειο. Το 1981 εισάγεται στην Παιδαγωγική Ακαδηµία Ηρακλείου, από την οποία αποφοιτά µετά από δύο χρόνια. Στη συνέχεια, εργάζεται ως δάσκαλος στο νησί του. Από το 1999 ζει και εργάζεται µόνιµα στην Αλιστράτη Σερρών.
Το 2017 εκδίδει την πρώτη του συλλογή διηγηµάτων, µε τίτλο Ανθρώπων Ιστορίες. Το 2019 διήγηµά του συµπεριλαµβάνεται στη συλλογή διηγηµάτων των εκδόσεων iWrite, µε τίτλο Ιστορίες του τόπου µας – Δράµα. Διηγήµατά του έχουν επίσης δηµοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Fractal», καθώς και στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «ΚΕΦΑΛΟΣ».
Διατηρεί το blog «ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» από το 2007, όπου αρθρογραφεί για οτιδήποτε του κινεί το ενδιαφέρον.