Πέμη Ζούνη: Πρωταγωνιστεί στο νέο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους»

Πέμη Ζούνη: Πρωταγωνιστεί στο νέο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους»

Τη ζωή ενός από τους σπουδαιότερους μουσουργούς όλων των εποχών, του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, «φωτίζει» το νέο θεατριό έργο του Μηνά Βιντιάδη «Ο αδελφός μου ο Αμαντέους», που θα κάνει πρεμιέρα στις το Σάββατο 4 Μαρτίου, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Βάνα Πεφάνη ενώ η Πέμυ Ζούνη ερμηνεύει τον βασικό ρόλο της αδελφής του Μότσαρτ.

«Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα». Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο.

Τα παιδικά τους χρόνια, η ανέλιξη τους, η προσωπική ιστορία της Νάνερλ Μότσαρτ και η σχέση της με τον πατέρα και τον διάσημο αδελφό της, η εξέλιξη βήμα βήμα ενός μύθου, θα παρασταθούν σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής. Μια ιστορία για τις απραγματοποίητες επιθυμίες, τις αδελφικές σχέσεις, για το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, για τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.Μια παράσταση με τις υπέροχες μελωδίες του Μότσαρτ να μας χαϊδεύουν την ψυχή.

Ο Φοίβος Έλιο Μπέικο υποδύεται τον Αμαντέους. Στο πιάνο ο διακεκριμένος πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Λυντζέρη, οι φωτισμοί του Βασίλη Κλωσοτήρα, η κινησιολογία του Κυριάκου Κοσμίδη, πρωτότυπη μουσική του Oresti και βοηθός σκηνοθέτης η Ντέπυ Παγκά. Οι φωτογραφίες της Γιώτας Εφρεμίδου και το hairdesing του Κωνσταντίνου Σαββάκη.

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

4,11 και 18 Μαρτίου στις 18.00 και στις 21.00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Πηγή protothema.gr